Škarpe

Gabioni so s kamenjem napolnjene žičnate košare, ki se lahko uporabljajo v krajinski arhitekturi, pri gradnji cest in poti. Uporabljajo se za gradnjo zidov, za zaščito pred pogledi in hrupom. Lahko se uporabljajo za utrditev nasipov kot podporne stene in tako predstavljajo alternativo klasičnim suhim kamnitim zidovom. Na pobočjih služijo kot prestreznik horizontalnega tlaka zemlje. Se bojite vode, ki prihaja za hribom? Z škarpo iz gabionov teh težav ni. Kot polnilo lahko uporabimo poljubno kamenje primerne velikosti, lahko pa uporabijo tudi drugi elementi, kot so opeke, steklenice, leseni hlodi in podobno.
Ponudimo vam lahko različne kombinacije gabionov od velikosti mini 25 x 25 x 25 cm do velikih 200 x 100 x 100 cm. Kadar želite vašo škarpo podaljšati, jih lahko enostavno spajate enega za drugim, kakor tudi enega na drugega, kjer lahko prihranite eno ali več stranic in spiral. Odločate se lahko tudi za različne kombinacije okenc na mrežah ter s tem privarčujete ali pa se prilagajate velikosti polnil.
Vsi gabioni za škarpe so izdelani v skladu z evropskimi zahtevami in so prestali zahtevana testiranja na odpornost (3000 ur izpostavljeni pršenju s slano meglo po DIN50021).